March 18

0 comments

Stage lopen heeft nog nooit zo goed gesmaakt!Een dag uit het leven bij Kitchen Republic

De eerste paar weken van mijn stage waren intens door alle nieuwe ervaringen en mensen, maar ook uitdagend door alle informatie die ik tot nu toe heb opgedaan. Van het bijwonen van acquisitie gesprekken met Emma Veerhuis (co-founder & Alumnus van de Hotelschool Maastricht), tot het meewerken in de keuken met food startups en het leren kennen van potentiële nieuwe keuken members. Elke dag is een nieuw avontuur bij Kitchen Republic.

De afgelopen weken heb ik al ervaren dat ik waarde kan toevoegen aan de verschillende processen bij Kitchen Republic. De meeste tijd richt ik me op het gebied van Events & Operations. Zo werk ik momenteel samen met Emiel Gerardu (Kitchen Operations Manager) aan de implementatie van een reserveringssysteem voor onze nieuwe flex werkplekken en bureaus.

Tegelijkertijd ben ik verantwoordelijk voor het organiseren en hosten van diverse evenementen. Dit omvat het maken van offertes voor potentiële klanten, het beheren van de voorraad, het schrijven van draaiboeken en het hosten van het events zelf.

Tot nu toe heb ik gemerkt dat de managementkant van een evenement net zo spannend is als het operationele deel. Er moeten veel stappen worden ondernomen om een potentiële klant binnen te halen. Ik ben ook geïntrigeerd door het verkoopgedeelte – wat een kick wanneer een klant “ja” zegt op je aanbod! Veel operationele ervaring op het gebied van evenementen kan nuttig zijn als stagiair bij Kitchen Republic, maar er zijn veel mogelijkheden om nog veel meer te leren aan de managementkant.

Ik ben bijna aan het einde van mijn eerste twee maanden hier en ik heb al ontzettend veel geleerd! Het team van Kitchen Republic heeft hieraan bijgedragen, maar ook de members van de Kitchen en de Community. Als je geïnteresseerd bent in ondernemerschap binnen de F&B sector, kun je hier veel leren van de uitdagingen die startups tegenkomen tijdens de ontwikkelingsfase van hun product of merk. Van verpakking tot distributie en marges, elk aspect zal zeker aan bod komen tijdens je tijd bij Kitchen Republic. En als je ooit je eigen bedrijf wilt beginnen kan je hier ontzettend veel leren over het ondernemerschap. Een aanrader zijn dan ook de accountability-lessen, gegeven door Bart-Jan Veldhuizen (co-founder) die ik ook als erg interessant heb ervaren.

Het stage lopen is een dynamische ervaring. Het team is relatief klein, wat het makkelijk maakt om écht bij te dragen aan positieve veranderingen bij Kitchen Republic. Om al deze redenen heb ik tot nu toe een geweldige stage gehad – en ik verwacht alleen maar dat het nog beter wordt naarmate ik hier meer leer.

Als je een passie hebt voor F&B, evenementen en gastvrijheid, dan is deze stage echt iets voor jou. Als je geïnteresseerd bent in een stage bij Kitchen Republic, neem dan gerust contact met mij op (jasper@kitchenrepublic.nl) voor meer informatie.

Over Kitchen Republic 

Kitchen Republic is begonnen als een deelkeuken concept in de Houthavens van Amsterdam met als doel food startups een inspirerende, creatieve ruimte te bieden om hun merken te laten groeien. Naast de startup productieruimte bieden ze ook een ruimte voor scale-up producenten op een tweede locatie. Hier ligt de focus minder op creativiteit en innovatie, aangezien deze producenten al een bewezen concept hebben.

De afgelopen jaren is Kitchen Republic druk bezig geweest met het opzetten van een netwerk voor innovatieve food startups. In contact komen met verkopers of investeerders via de Meet the Buyer sessies, flex werkplekken of met anderen in contact komen tijdens hun maandelijkse netwerkborrel zijn slechts enkele van de voordelen om deel uit te maken van het Community netwerk.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}