De professionele keuken
voor jouw food bedrijf

Wij faciliteren een schone en veilige omgeving met professionele apparatuur, zodat jij gerust kan focussen op je volgende stap.

Je bent in goed gezelschap

Wij doen de investering

Voor veel (startende) food bedrijven is het opzetten van professionele keukenruimte inclusief apparatuur een grote investering die een hoog risico met zich meebrengt. Onze keukenruimte neemt dit financieel risico weg en geeft je toegang tot een ruimte vol professionele keukenapparatuur van hoge kwaliteit.

De juiste keuken voor jouw food bedrijf

Ongeacht de grootte van je bedrijf bieden wij je een schone en professionele keukenruimte. We nodigen je graag uit om een kijkje in onze keuken te komen nemen!

Onze klanten over onze keuken

Kitchen Republic is de plek waar ik mijn bagelreceptuur heb afgestoft en waar ik in zoveel opzichten gegroeid ben. Het is de plek waar ik fantastische mensen ontmoet, heel veel leer en me aangemoedigd voel in welke richting ik ook opga!

Heather

Mijn bedrijf aansluiten bij Kitchen Republic is de beste beslissing geweest voor mijn bedrijf Oh Na Mi Kimchi. Zeer aanbevolen voor starters en kleinschalige ambachtelijke bedrijven. Kom eens langs om het met eigen ogen te bekijken - en vergeet me niet gedag te zeggen!

Alex

De ruimte is geweldig en het heeft alle faciliteiten die je maar kunt dromen. Je versnelt je bedrijf doordat je meer inzicht krijgt in de voedingsindustrie, potentieel belangrijke klanten ontmoet en door een gezellige werkomgeving. Echt aanbevolen voor je eerste (of volgende) food project!

Kelly

Welke keuken past het beste bij jouw bedrijf?

Scale-Up Keuken

  • Professionele HACCP werkomgeving en apparatuur
  • 24/7 toegang tot alle faciliteiten en eigen voorraad
  • Vaste, gegarandeerde werkplek van 3 werkbanken
  • Eigen materialen aanwezig bij werkplek in stellingen
  • Hogere capaciteit in eigen droog-, koel- en vriesopslag
  • Gedeeld gebruik van apparatuur, waaronder (stoom)ovens, gasfornuis, blastchiller, vacumeermachine, mixers, blender en vaatwasmachine
  • Toegang tot algemene ruimtes en kantoor, inclusief wifi, printer en koffie
  • Contractduur van minimaal 6 maanden
  • Toegang tot Kitchen Republic netwerk en borrels

vanaf €1.250/maand
excl. energiekosten

Start-Up Keuken

  • Professionele HACCP werkomgeving en apparatuur
  • 24/7 toegang tot alle faciliteiten en eigen voorraad
  • Toegang tot flexibele werkstations in deelkeuken
  • Eigen droog-, koel- en vriesopslag

  • Gedeeld gebruik van apparatuur, waaronder (stoom)ovens, gasfornuis, blastchiller, vacumeermachine, mixers, blender en vaatwasmachine
  • Toegang tot algemene ruimte en kantoor, inclusief wifi, printer en koffie
  • Fulltime, part-time en weekend memberships beschikbaar
  • Contractduur van minimaal 6 maanden
  • Toegang tot Kitchen Republic netwerk en borrels

vanaf €450/maand
excl. energiekosten

Daghuur

  • Toegang tot professionele HACCP werkomgeving en apparatuur voor 2 personen

  • Toegang meer personeel voor meerprijs op aanvraag

  • Beschikbaar ma t/m vrij van 8.00-18.00 uur
  • Gegarandeerde werkplek van 3 werkbanken
  • Inclusief gebruik van 10 laags combisteamer en 4 gaspitten

  • Gebruik van droog-, koel- en vriesopslag gedurende de dag
  • Gedeeld gebruik van overige apparatuur, waaronder blastchiller, vacumeermachine, mixers en blender
  • Toegang tot algemene ruimte en kantoor, inclusief wifi, printer en koffie

€325/dag
of 10-ritten kaart €1.999

Liever meteen iemand spreken?

Onze kitchen manager Emiel heeft jarenlang zijn eigen pindakaasmerk van de grond af opgebouwd. Met zijn ervaring en expertise kan Emiel jou precies vertellen wat je te wachten staat.

Emiel Gerardu

Kitchen Manager

Privé keuken

  • Privé keukenunit van 112m2
  • Mogelijkheid tot certificering van unit
  • Mogelijkheid tot speciale bestemming zoals glutenvrij, halal, vegan, bio
  • Eigen droogopslag, koel- en vriescellen en afzuigkappen
  • Mogelijkheid tot huren van apparatuur en werkbanken
  • Toegang tot Kitchen Republic community en events
  • Voorzien van airconditioning of koeling van productieruimte
  • Inclusief afvalverwerking, servicekosten en toegang tot algemene ruimtes

vanaf €4.200/maand 
excl. energiekosten

FAQ

Wat kost een fulltime membership in de startup keuken?

Dit is afhankelijk van een aantal zaken, zoals energieverbruik en hoeveelheid opslag of eigen apparatuur je nodig hebt. Wij kijken altijd naar een prijs die past bij jouw activiteit en nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek

Heb ik een KVK inschrijving nodig om een member te worden?

Ja, om in onze keuken te werken is het noodzakelijk dat je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel (KVK). Op de website van de KVK vind je alle informatie die je nodig hebt om je in te schrijven.

Kan ik samenwerken met bezorg services zoals UberEats/Thuisbezorgd?

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat onze locatie niet ideaal is voor het opzetten van een dark/ cloud/delivery kitchen. De radius is niet groot, wat betekent dat je met 15-20 minuten fietsen slechts een klein deel van Amsterdam West bereikt. Daarnaast zien we dat er ook erg veel concurrentie is op platforms zoals UberEats. Als je afhankelijk bent van dit soort partijen zien we dat veel bedrijven het lastig vinden om een gezonde financiële situatie te creëren. Vanuit een operationeel perspectief raden we je aan om een centrale locatie uit te zoeken, denk aan De Pijp of West. Mocht je gebruik willen maken van je eigen bezorgsysteem, dan is onze keuken meer geschikt. Wij laten echter niet meerdere partijen tegelijkertijd toe in onze keuken die op deze manier werken.

 

Heb ik bepaalde certificaten registraties nodig om in jullie keuken te werken?

Als je met jouw bedrijf in onze keuken wil opereren is het noodzakelijk dat je een inschrijving hebt bij de Kamer van Koophandel (KVK). Daarnaast is het niet noodzakelijk dat je een HACCP certificaat hebt, maar we vragen je wel een hygiëneplan op te stellen. Kitchen Republic biedt haar klanten een eigen hygiënecode. Hierin staat vermeld wat de verantwoordelijkheden van zowel de huurder als Kitchen Republic zijn. Bij het naleven van deze regels voldoe je aan de juiste productiewijze en aan de reglementen die worden gesteld door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

Wat voor apparatuur staat er in de start-up en scale up keukens?

In onze start-up en scale up keuken vind je alle apparatuur die je kan verwachten in een professionele keuken. Ovens, gaspitten, walk-in koelcellen en vriezer, blast chillers (3x 10-laags), vacumeermachines en mixers. Een membership biedt ook ruimte in onze koel-, vries- en droog opslag.

Kan/moet ik mijn eigen apparatuur/machines meenemen?

In onze keuken vind je voldoende apparatuur die je mag verwachten in een professionele keuken. Als bepaalde apparatuur essentieel is voor jouw productie, dan kan je die in overleg neerzetten in onze keuken. Onze keukenmanager helpt jou met dit vraagstuk.

Zijn er nog andere locaties behalve de keuken in Amsterdam?

Nee helaas, op dit moment zijn wij enkel in Amsterdam te vinden.

Kan ik jullie event ruimte boeken voor mijn evenement?

Zeker weten! Wij verwelkomen gasten voor allerlei evenementen, van Corporate meetings, innovatie sprints, workshops, creatieve brainstormsessies, consumentenpanels, investeerders diners en nog veel meer!

Is de event ruimte van Kitchen Republic geschikt om een kookworkshop te organiseren?

Helaas is onze ruimte niet geschikt om een kookworkshop te organiseren aangezien onze keuken enkel bedoeld is voor professioneel gebruik. Wel kunnen we je doorverwijzen naar onze leuke buurman Peter Pan Kookstudio!

Stay in touch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de food wereld en activiteiten binnen Kitchen Republic. Als cadeautje ontvang je het overzicht van het Nederlandse voedsellandschap dat wij hebben samengesteld.