FAQ

Wat kost een fulltime membership in de startup keuken?

Dit is afhankelijk van een aantal zaken, zoals energieverbruik en hoeveelheid opslag of eigen apparatuur je nodig hebt. Wij kijken altijd naar een prijs die past bij jouw activiteit en nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek

Heb ik een KVK inschrijving nodig om een member te worden?

Ja, om in onze keuken te werken is het noodzakelijk dat je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel (KVK). Op de website van de KVK vind je alle informatie die je nodig hebt om je in te schrijven.

Kan ik samenwerken met bezorg services zoals UberEats/Thuisbezorgd?

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat onze locatie niet ideaal is voor het opzetten van een dark/ cloud/delivery kitchen. De radius is niet groot, wat betekent dat je met 15-20 minuten fietsen slechts een klein deel van Amsterdam West bereikt. Daarnaast zien we dat er ook erg veel concurrentie is op platforms zoals UberEats. Als je afhankelijk bent van dit soort partijen zien we dat veel bedrijven het lastig vinden om een gezonde financiële situatie te creëren. Vanuit een operationeel perspectief raden we je aan om een centrale locatie uit te zoeken, denk aan De Pijp of West. Mocht je gebruik willen maken van je eigen bezorgsysteem, dan is onze keuken meer geschikt. Wij laten echter niet meerdere partijen tegelijkertijd toe in onze keuken die op deze manier werken.

 

Heb ik bepaalde certificaten registraties nodig om in jullie keuken te werken?

Als je met jouw bedrijf in onze keuken wil opereren is het noodzakelijk dat je een inschrijving hebt bij de Kamer van Koophandel (KVK). Daarnaast is het niet noodzakelijk dat je een HACCP certificaat hebt, maar we vragen je wel een hygiëneplan op te stellen. Kitchen Republic biedt haar klanten een eigen hygiënecode. Hierin staat vermeld wat de verantwoordelijkheden van zowel de huurder als Kitchen Republic zijn. Bij het naleven van deze regels voldoe je aan de juiste productiewijze en aan de reglementen die worden gesteld door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

Wat voor apparatuur staat er in de start-up en scale up keukens?

In onze start-up en scale up keuken vind je alle apparatuur die je kan verwachten in een professionele keuken. Ovens, gaspitten, walk-in koelcellen en vriezer, blast chillers (3x 10-laags), vacumeermachines en mixers. Een membership biedt ook ruimte in onze koel-, vries- en droog opslag.

Kan/moet ik mijn eigen apparatuur/machines meenemen?

In onze keuken vind je voldoende apparatuur die je mag verwachten in een professionele keuken. Als bepaalde apparatuur essentieel is voor jouw productie, dan kan je die in overleg neerzetten in onze keuken. Onze keukenmanager helpt jou met dit vraagstuk.

Zijn er nog andere locaties behalve de keuken in Amsterdam?

Nee helaas, op dit moment zijn wij enkel in Amsterdam te vinden.

Kan ik jullie event ruimte boeken voor mijn evenement?

Zeker weten! Wij verwelkomen gasten voor allerlei evenementen, van Corporate meetings, innovatie sprints, workshops, creatieve brainstormsessies, consumentenpanels, investeerders diners en nog veel meer!

Is de event ruimte van Kitchen Republic geschikt om een kookworkshop te organiseren?

Helaas is onze ruimte niet geschikt om een kookworkshop te organiseren aangezien onze keuken enkel bedoeld is voor professioneel gebruik. Wel kunnen we je doorverwijzen naar onze leuke buurman Peter Pan Kookstudio!