June 11

0 comments

Terugblik Kitchen Republic Academy

Terugblik Kitchen Republic Academy

Op maandag 15 juni opent de aanmelding voor de vierde editie van de KR Academy, de springplank voor jonge food ondernemers.

Reden genoeg om even bij te praten met twee oud-deelnemers, Tiara Nataf van Naturally Granola en Micaela Schuster van MiShu Contemporary Baking

 

Tiara Nataf - Naturally Granola

(KR Academy Spring 2019)

Hoe gaat het met je? En hoe verging het Naturally Granola na de Academy?

“Het gaat goed! Tijdens de Final Pitch won ik de Mattmo Branding Award en dit was een geweldige stap voor het merk. We gingen van ‘homemade’ uitstraling naar een stijlvolle en professionele branding van onze producten. Ik merk dat mensen ons hierdoor serieuzer nemen. Het heeft erg geholpen om sales vertegenwoordigers te benaderen. “

Is de kennis van de Academy nog steeds relevant voor jouw bedrijf?

“Zeker. Tijdens het programma vond ik de tasting sessie met chefs erg waardevol. Normaliter krijg je als beginnende food ondernemer niet de kans chefs van dit niveau te spreken. Ik was altijd al blij met mijn receptuur, maar hun bevestiging gaf me veel zelfvertrouwen en het gevoel de juiste weg te bewandelen. Ook vond ik alle sprekers en bedrijven die aanschuiven tijdens de sessies super leerzaam, ik heb er veel waardevolle inzichten uit gehaald. 

Wat ik gedurende het programma vaak hoorde van de coaches en andere deelnemers; jij bent je merk. Dat vond ik soms moeilijk, want voor mij ging het toch meer om mijn product. Door dit advies laat ik mijzelf meer zien en komt het Naturally Granola ten goede. Ik bouw aan een mooie community, die een geweldige vibe met zich meebrengt. 

Wat voor advies zou je andere startende food ondernemers geven?

“Erg cliché, maar netwerken is key. Het is zo waardevol om als ondernemer te netwerken en samen mooie dingen te creëren. Ook helpt het om iedereen met wie je in gesprek komt te vertellen wat je doet. Als je met veel passie praat over jouw bedrijf, zullen mensen dat altijd onthouden en open staan om je te helpen. En wees ook niet te trots om advies te vragen als je er zelf niet uitkomt. Ik heb geleerd dat de meeste mensen graag willen helpen je verder te brengen.”

 

Micaela Schuster - MiShu Contemporary Baking

(KR Academy Fall 2019)

Hoe gaat het met MiShu? Zijn er ontwikkelingen geweest na de final pitch?

“Ik was in de beginfase van mijn bedrijf toen ik bij de Academy startte. De pitch en Food Startup Market gaf veel zelfvertrouwen en de bevestiging om daadwerkelijk mijn productie op te gaan starten. De feedback van alle gasten gaven me de zekerheid om ook potentiële klanten te gaan benaderen. De Academy gaf me een duwtje over de drempel om echt voor mijn bedrijf te gaan. Ik heb de Nederlandse markt beter leren kennen en ontdekt wie mijn klanten zijn. Ook ben ik sinds kort officieel Kitchen member bij KR!”

Is de kennis van de Academy nog steeds relevant voor jouw bedrijf?

“Ik blijf terugdenken aan mijn ‘why’, mijn persoonlijke motivatie en reden dit bedrijf te starten. Deze heb ik ontwikkeld tijdens de Academy. Als ik producten ontwikkel of potentiële klanten benader, moet het passen in mijn ‘why’. Het maken van keuzes gaat hierdoor veel makkelijker. Door het Academy programma heb ik een duidelijk doel voor ogen, hierdoor houd ik een goede focus op de ontwikkeling van mijn bedrijf.”

Wat voor advies zou je andere startende food ondernemers geven?

“Neem je tijd om na te denken en te reflecteren op wat je doet. Haast je niet om op produceren te storten, soms is een stapje terug niet erg. Even stil staan kan je juist ook vooruit brengen. En natuurlijk, blijf lachen en genieten van alle dingen die je onderneemt!”



Tags


You may also like

KR Summer Party in the Park

Just like every year, we finished the pre-summer season off with our biggest community event: The Kitchen Republic Summer Party. This year we met in the park – at the

Read More