August 7

0 comments

Op food staycation in Nederland

Met de huidige reisrestricties wordt het tijd om ons eigen land te ontdekken tijdens de zomer. Nederland is altijd een populaire reisbestemming geweest voor veel mensen, deze zomer gaan we zelf in eigen land op vakantie! Kitchen Republic zal je de komende weken meenemen langs de leukste food activiteiten voor het ultieme zomergevoel. 

Tijdens onze tour zijn we al langs geweest bij de ice cream sandwiches van Sammies in Amsterdam West en de nieuwe deli van Sophie Eats in de Rivierenbuurt:

Volgende halte: Yaya Kombucha


YAYA-Kombucha-4866.jpg

Op het terrein van Kitchen Republic zijn we in goed gezelschap. Naast bierbrouwers Lowlander en Gebrouwen door Vrouwen, rekenen we ook microbrewery Yaya Kombucha tot onze buren. Drie jaar geleden openden zij hun brouwerij en in de tussentijd nam de populariteit van dit drankje een enorme vlucht. Kombucha is een eeuwenoud drankje gemaakt van gefermenteerde groene of zwarte thee, niet te zoet en lekker fris!


YAYA-KOMBUCHA-STARTER-918x1024.jpg

Yaya founders Charlotte en Tom zijn kombucha fans van het eerste uur. Tijdens het oprichten van hun eigen kombucha merk werkten zij dag en nacht om hun droom werkelijkheid te laten worden. Tijdens het oprichten van een bedrijf is het onvermijdelijk dat je tegen bepaalde vraagstukken aanloopt. Vanuit de global kombucha community kregen Charlotte en Tom veel hulp die vragen te beantwoorden. Het brouwen van kombucha verbindt, zegt Charlotte, “het mooie van kombucha is dat er een wereldwijde community bestaat van liefhebbers en thuisbrouwers. En met de populariteit van kombucha, groeit die community nu ook in Nederland. We kennen dat wel van de bierwereld, maar voor een frisdrank is dat uniek”. 

>
Door onze biologische kombucha starter en brouw receptuur te delen voeden we die community en kan iedereen nu thuis aan de slag met hun eigen stijl kombucha.”


16_yaya_kombucha-brouwerij.jpg

De niet zo geheime ingrediënten van kombucha zijn warmte en tijd, precies dé elementen die je in huis hebt deze zomer. Het brouwen van je eigen kombucha is daarom een perfecte activiteit om de komende tijd mee door te komen. Precies dat waren de gedachten van Yaya Kombucha en introduceerden zij een eigen scoby om liefhebbers van kombucha een handje te helpen. Een scoby, ook wel een kombucha zwam genoemd, is een cultuur van gisten en bacteriën. Dé starter van elke batch kombucha, waar je jaren mee kan brouwen. Hoe meer kombucha zielen, hoe meer vreugd vertelt Charlotte, “door onze biologische kombucha starter en brouw receptuur te delen voeden we die community en kan iedereen nu thuis aan de slag met hun eigen stijl kombucha.”

Klinkt thuisblijven tijdens de zomer saai? Met de scoby van Yaya brouw je nu je eigen kombucha en kun je de hele zomer experimenteren met je favoriete smaken. Let’s go!

De scoby van Yaya Kombucha is nu te koop via de webshop van Yaya Kombucha en bij Ekoplaza.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}